Путін таки дочекався допомоги від союзників: чим відповість Захід та Україна

Захід може зважитися на посилення санкцій проти Ірану

Глава ЦРУ Бернс попередив, що будь-які кроки Ірану щодо постачання Росії балістичних ракет для її війни в Україні стануть "драматичною ескалацією" - але українські джерела кажуть, що це вже сталося. Як передає портал "Коментарі", про це пише Sky News.

ЗМІ зазначає, що це частина моделі дедалі тіснішої співпраці між Москвою та Тегераном, в рамках якої іранський режим вже передав величезну кількість безпілотників-вбивць, боєприпасів та артилерійських снарядів в обмін на гроші та допомогу від Росії у покращенні власних військових технологій та виробничих можливостей.

Сюди входить передбачувана передача Кремлем Ірану захопленої західної зброї, як-от протитанкова ракета N-LAW.

"Це вулиця з двостороннім рухом. Росія може зробити низку речей, щоб допомогти балістичним ракетам Ірану – зробити їх більш небезпечними для використання проти наших друзів і партнерів по всьому Близькому Сходу", - сказав директор ЦРУ у виступі зі своїм британським колегою сером Річардом Муром на заході у Лондоні у вихідні.

Західні чиновники давно попереджали про можливість Ірану розпочати постачання балістичних ракет до Росії.

"Раніше режим утримувався від надання своїх величезних запасів високоточних ракет на тлі загрози подальших західних санкцій та міжнародної ізоляції. Однак його розрахунки, мабуть, змінилися після закінчення в жовтні минулого року санкцій Ради Безпеки ООН, спрямованих на стримування програми Ірану з балістичних ракет в рамках великої ядерної угоди 2015 року зі світовими державами, яка відтоді розпалася", - йдеться у статті.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у ЗМІ почали активно обговорювати ймовірну передачу Іраном Росії кількох сотень балістичних ракет малої дальності. Видання The Wall Street Journal, посилаючись на високопосадовців американських і європейських чиновників, повідомляє, що ракети вже в РФ. Водночас, у Білому домі прогнозують "драматичну ескалацію" у війні РФ проти України, якщо Іран справді розпочав постачання ракет Росії. Чому Іран таки вирішив постачати ракети РФ, хоч довго відкладав це рішення раніше? До чого це може спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.