Путін припустився помилки: яке рішення прийняв диктатор щодо боїв у Курській області

Рішення Путіна щодо боїв у Курській області може призвести до контрнаступу України.

Російський диктатор Володимир Путін припустився помилки, коли назначив своїх найближчих соратників керувати звільненням Курської області, вважає військовий аналітик та директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь. За його словами, Путін створив два центри прийняття рішень, які будуть конфліктувати між собою.

Михайло Самусь в інтерв’ю виданню Obozrevatel проаналізував ухвалені Путіним рішення щодо українського наступу на Курську область. За його словами, Путін припустився фатальної помилки створивши новий центр прийняття рішень.

"Насправді Росію поставлено перед стратегічною дилемою: або припиняти наступ на сході України, збирати достатні сили й намагатися вибивати українські війська з Курської області, або ухвалити неправильне рішення, яке Путін, у принципі, вже ухвалив – намагатися продовжувати наступати в Україні та пробувати вирішити цю, як вони кажуть, "проблему Курської області" тими силами, які можна буде зібрати поза основними напрямками наступів", - вважає Самусь.

Військовий аналітик вказує на рішення Путіна призначити куратором операції в Курській області своїх найближчих соратників Олексія Дюміна та Віктора Золотова. За словами Самуся, це створить конфлікт між керівними центрами, які будуть конфліктувати через ресурси для досягнення своїх цілей, зокрема за солдатів та військову техніку. Дюмін і Золотов повинні вибити українських військових з Курської області, а Герасимов має завдання окупувати весь Донбас до кінця року.

"Я думаю, що найближчим часом виникне контраверсія між цими двома центрами ухвалення рішень, центрами управління, оскільки ані перший, ані другий напрямок не буде успішним. У результаті наступ на Покровському напрямку буде зупинено. За цей час Дюмін і Золотов зберуть все, що можна, з інших напрямків фронту, наприклад, із півдня. Можуть почати знімати з Харківського напрямку, з Вовчанська. Звісно, це призведе до контрнаступу українських Сил оборони", - прогнозує Самусь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи зможе Путін відповісти на український наступ на Курську область.

Також "Коментарі" писали, що у Литві назвали бої в Курській області приниженням Путіна.