Путін подякував партнерам: чи планує Москва закінчувати війну

Володимир Путін подякував КНР та Бразилії за ініціативу

Президент РФ Володимир Путін вчергове розповів про бажання закінчити війну та досягти миру. Про це він заявив під час пресконференції за підсумками саміту БРІКС, повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію “ТАСС”.

Путін вчергове переконував, що усі налаштовані на те, щоб конфлікт (війна РФ в Україні, - ред.” закінчився як можна швидше та бажано мирними засобами.

“Ви знаєте, що Китайська Народна Республіка та Бразилія виступили з ініціативою на Генеральній асамблеї у Нью-Йорку. Багато країн, учасниць БРІКС підтримують ці ініціативи. А ми, своєю чергою, вдячні нашим партнерам через те, що вони виявляють увагу до цього конфлікту і шукають шляхи його вирішення”, - зазначив Путін.

Нагадаємо, що 22-24 жовтня в Казані проходив саміт БРІКС.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що за підсумками саміту БРІКС російський диктатор на пресконференції поскаржився на несправедливу поведінку партнерів та НАТО.

Путін звинуватив Захід у несправедливому розширенні НАТО та підкреслив, що Росія досягне зміни ситуації. “А справедливо порушувати взяті на себе зобов'язання в рамках ОБСЄ, коли всі країни заходу підписали папір, згідно з яким не може бути безпеки однієї країни при порушенні безпеки іншої”, — поскаржився Путін.

Він наголосив на безпеці власної країни. "Ми ж це говорили: не треба цього робити, це порушує нашу безпеку — розширення НАТО. Ні, все одно робили. Хіба це справедливо? Жодної справедливості тут немає, і ми хочемо змінити цю ситуацію і ми досягнемо цього", — зазначив російський диктатор.