Путін має план: як йому допоможе замороження війни в Україні

У ВР поставили під сумнів доцільність ведення переговорів з Путіним

Голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко в ефірі Freedom заявив, що замороження війни, яку би хотів отримати Кремль, не зупинить російську агресію проти України.

При цьому нардеп підкреслив, що замороження конфлікту не вирішує головної проблеми – деокупації територій та припинення агресії Росії. Окрім того, він додав, що в Україні вже бачили наслідки подібних спроб на прикладі Мінських угод, які не тільки не врегулювали ситуацію, але й сприяли новому етапу російської агресії. Мережко переконаний, що замороження може бути вигідним лише кремлівському диктатору Володимиру Путіну, адже він ніколи не відмовиться від своєї мети — знищення української державності та поневолення нашого народу. Тимчасове припинення бойових дій лише допоможе йому реалізувати цей задум, впевнений нардеп.

Депутат вважає, що Путін може використати замороження конфлікту для накопичення ресурсів і модернізації своєї армії, аби через деякий час продовжити агресію, маючи більше можливостей та сил.

Мережко також наголосив, що західним союзникам не слід підштовхувати Україну до переговорів чи заморожування війни через можливе скорочення військової допомоги, оскільки це грає на руку агресору.

“У цьому небезпека. Тобто коли наші партнери мають можливості для того, щоб і підтримувати на тому самому рівні, на якому надається зараз військово-технічна допомога, і навіть нарощувати її… І якщо деякі західні політики закликають до того, щоб обмежити або зменшити цю допомогу, маючи таку можливість насправді, то це, по суті, продовжує війну. Це на руку Путіну, на руку агресору. Тому з цим необхідно найрішучішим чином боротися й надавати аргументи, говорити про те, яка ситуація існує реально, про те, що врятувати мирне цивільне населення, врятувати людей може тільки продовження й нарощування військово-технічної підтримки України”, — сказав він.

Голова комітету також зауважив, що Путін неодноразово демонстрував свою недоговороздатність, порушуючи всі угоди, які гарантували суверенітет і безпеку України. Саме тому, нардеп підкреслює, що кремлівському диктатору не можна довіряти, і виникає питання, чи є взагалі сенс вести переговори з політиком, який використовує домовленості лише для досягнення своїх руйнівних цілей.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР пояснили, чому "німецький сценарій! Не підходить Україні.