Путін цього не переживе: керівник розвідки Естонії оцінив розвиток подій на війні

Керівник естонської розвідки вважає, що Путін не переживе поразку Росії на війні.

Поразка Росії у війні проти України стане фатальною для російського диктатора Володимира Путіна, переконаний керівник Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Каупо Розін. За його словами, Захід має зробити усе, щоб Росія після закінчення війни в Україні вийшла ослабленою державою та з внутрішніми конфліктами.

Каупо Розін в програмі DW Conflict Zone розповів про важливість закінчення війни в Україні для усього світу та майбутнього Росії та її лідера Володимира Путіна. За словами Розіна, Росія може розпочати глобальний конфлікт, якщо Путін відчує, що може уникнути наслідків після повномасштабної агресії.

"Перше велике питання – чим закінчиться конфлікт в Україні? І від цього залежатиме подальший шлях Росії, яка є агресором у цьому випадку. Якщо після українсько-російської війни складеться ситуація, за якої Росія, припустімо, вийде з неї переможцем, дуже впевненою в собі державою, то всі розрахунки вона робитиме, виходячи з цієї нової ситуації", – вважає Каупо Розін.

За його словами, Росія у такому випадку може розширити свою агресію на інші країни. Натомість поразка Росії, на думку Розіна, може призвести до внутрішньої кризи, з якою влада РФ буде змушена боротися. Це може стати шансом для стабілізації безпекової ситуації в Європі. Начальник естонської розвідки вважає, що Захід має бути зацікавлений у тому, щоб Росія вийшла з конфлікту ослабленою.

"Я думаю, що Путін не переживе поразки Росії", – говорить Розін.

Ще один важливий фактор - час, який знадобиться Росії на відновлення своїх збройних сил. Розін зазначає, що на відновлення втрат у живій силі та техніці Росії знадобляться роки. Однак, за його словами, країна не зможе швидко повернутися до рівня боєздатності, який вона мала до війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни злі на Путіна та вважають його дії "соромом та ганьбою".

Також "Коментарі" писали, що у Польщі назвали країну, яка може зупинити Путіна.