Провідний фахівець ДП "Антонов" викритий за підтримку ворога: подробиці

Працівник вітчизняного підприємства знаходив привід публічно виправдовувати воєнні злочини російських загарбників

Представники контррозвідки СБУ та фахівці підрозділу безпеки "Укроборонпрому" викрили одного з ведучих інженерів-конструкторів ДП "Антонов". Спеціаліст цього вітчизняного підприємства знаходив привід публічно виправдовувати воєнні злочини російських загарбників і агітував знайомих підтримувати дії ворожої армії.

Про це повідомляють Київська обласна прокуратура і пресцентр СБУ.

Підозрюваний систематично поширював в соціальних мережах публікації відповідного спрямування, прославляючи російських окупантів.

"За даними слідства, протягом березня-квітня 2022 року мешканець Ірпеня, маючи проросійські настрої, поширював у соціальних мережах публікації, спрямовані на підтримку дій РФ та виправдовування її збройної агресії проти України", - розповідають представники Київської обласної прокуратури

Зловмисник на карті України, яку представляв в своїх публікаціях, показував, що частина українських земель ніби вже належить державам-сусідам. "Не має такої країни як Україна. Є окраїна Росії", "Zа наших", "Сила V правде" – саме такі містились в публікаціях та твердженнях підозрюваного українця .

Працівники СБУ мають дані, що цей фахівець не один раз писав звернення до президента Росії, прохаючи надати йому громадянство іншої країни.

Коли фахівці прокуратури проводили обшук, то знайшли та вилучили в зловмисника комп’ютери та іншу техніку, мобільні апарати, які він використовував, займаючись протиправною діяльністю, фотографії і відеоматеріали, які містили антиукраїнський контент. Про це розповіли київські прокурори. Ще знайдено чимало конструкторської документації, яка має відношення до будівництва літаків.

Мешканець Ірпеня вже проінформований про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Тепер винному може бути передбачене покарання - це обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без конфіскації.

Зараз в суді знаходиться клопотання про те, який запобіжний захід йому має бути обраний.

Нагадаємо, що Коментарі інформували про те, що Українські десантники знищили інженерний підрозділ окупантів (ФОТО).