Протягом найближчих годин ЗСУ вийдуть з ключового міста, щоб не потрапити в оточення

Ситуація у Вугледарі напружена, Сили оборони найближчим часом вийдуть з міста

Передовим підрозділам російських загарбників на Вугледарському напрямку вдалося розширити свій плацдарм на північному березі річки Кашлагач, наступаючи з рубежу Пречистівка - Павлівка й вийти західніше міста Вугледар, просунувшись до дороги, яка веде з Павлівки на Богоявленку. Про це повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

За його словами, ворог спромігся протягом кількох останніх діб не тільки повністю взяти під контроль територію шахти "Південнодонбаська №1", а й впритул наблизитись до східної околиці міста Вугледар, діючи по напрямку Микільске – Вугледар. Окрім того, каже експерт, є інформація, що окремі штурмові групи противника вже закріплюються у місті.

"Й наскільки я розумію, передові підрозділи ЗСУ, протягом найближчих діб-годин будуть вимушені відійти з міста Вугледар у північно-західному напрямку, аби не потрапити у оточення", - відзначив Машовець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Збройні сили відійдуть від Селідово, Торецька і Вугледара і до цього потрібно бути морально готовими.

Також "Коментарі" розповідали, що російські окупанти просунулися поблизу Вугледара та можуть розвивати наступ углиб міста. Ситуація біля Вугледара стає дедалі напруженішою. Російські сили вже мають можливість вийти до КП "Водоканал", розташованого неподалік Вугледара. Це траса 05-32, що пролягає через вулиці Травневу, Дачну та Садову, а також райони котеджних селищ поблизу шахт. За словами експертів, КП "Водоканал" фактично є воротами до міста, щ о дає окупантам можливість проникати далі вглиб Вугледара.