Прориву нема, але все може бути печально. Що відбувається на Покровському напрямку

Росіяни продовжують захоплювати нові території на Покровському напрямку

На Покровському напрямку ситуація погіршується, а тому командування української армії має ухвалити термінові рішення з посилення підрозділів, які тримають оборону на цьому напрямку, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

"Якщо батьки-командири не звернуть увагу на Покровський напрямок, то за два тижні ворог візьме під контроль Гродівку, а при дуже печальному сценарії переб'є трасу Покровськ-Карлівка", - відзначив Микола Мельник.

Офіцер ЗСУ вважає, що для виправлення складної ситуації командування має відправити на Покровський напрямок новосформовані підрозділи.

"Навіть ця карта не відображає всього, що вчора ворог зумів "віджати". Тому, можливо, є сенс нарешті ввести в бій новостворені підрозділи, а не маринувати їх в чергових навчаннях, накопичуючи сили для чергового великого контрнаступу", - наголосив він.

При цьому офіцер ЗСУ зауважив, що росіяни не прорвали українську оборону, попри триваючий наступ.

"Прориву нема. Наші солдати б'ються, як леви, але усьому є край", - додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники перекидають додаткові бригади на Покровський напрямок, де триває їхній наступ, повідомив аналітик проекту DeepState Руслан Микула. Аналітик розповів, що ситуація на Покровському напрямку стає критичною — ЗСУ втратили чимало сіл і територій. Він додав, що росіяни володіють великим людським потенціалом, який "використовується по максимуму". Як відомо, 1 серпня Deep State повідомив про критичну ситуацію для Сил оборони України на Покровському напрямку.