Прогноз Буданова: з чим зіткнеться Україна після перемоги у війні

Буданов заявив, що на перемозі війна не зупиниться, розпочнеться новий процес

Після переможного кінця у російсько-українській війні Київ матиме дуже багато досить складної роботи. Тому що потрібно буде займатися досить складним процесом реінтеграції територій, які 9 років знаходилися в окупації. Більшість громадян, які залишалися на цих територіях, мислять зовсім по-іншому, ніж решта України. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю українському журналісту та телеведучому Дмитру Комарову розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

“На перемозі все це не зупиниться. На нас чекає досить складний етап. Він, можна сказати, буде багаторічним. (Ред. – етап) фактичної реінтеграції наших територій", – наголосив Буданов.

На його думку, Україні буде дуже непросто, бо йдеться приблизно про 3 мільйони наших співвітчизників, яким протягом 9 років російська пропаганда нав'язувала свої погляди, своє бачення світу. Тому цілком логічно, що вони мислять не так, як решта українців.

Кирило Буданов вважає, що крім внутрішніх процесів роботи з населенням, Україні потрібно буде внести серйозні зміни в економіку, відкоригувати багато напрямків. Також Київ повинен буде переглянути свої зовнішні відносини – з ким вступати до союзів та альянсів, а з ким не варто.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Японії стартував саміт G7, на якому очікується і виступ президента України Володимира Зеленського. Щоправда, анонсований очний формат – поки що не факт. Швидше за все, український лідер візьме участь у заході в онлайн-режимі. Які очікування від цього саміту? Чи можуть бути ухвалені рішення, які кардинально змінюють хід російсько-української війни і роблять реалістичною нашу перемогу вже цього року? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.