Чому Росія завдала удар по дитячій лікарні: професор дитячої психіатрії назвав головну причину

Дитячий психіатр Денис Угрин пояснив, яку мету переслідує Росія ударами по дитячій лікарні на війні в Україні.

Дитячий і підлітковий психіатр Денис Угрин заявив про нову фазу війни Росії проти України. За словами професора російський удар по дитячій лікарні має на меті завдати українцям нових психологічних травм та змусити залишити Україну.

Провідний психолог із травм війни Лондонського університету королеви Марії Денис Угрин заявив, що російський ракетна атака на найбільшу дитячу лікарню в Україні має на меті вселити в українців страх та бажання покинути Україну.

"Головний сенс цього - налякати людей і вигнати якомога більше українців з України. Це інший рівень. Це дійсно нова фаза цього конфлікту", - наголосив професор.

За словами експерта дитячої психіатрії, воєнні злочини Путіна матимуть значний вплив на українську націю, однак удар по дитячій лікарні – це новий рівень злочинності Росії.

"Це залишить незгладимий слід в українській свідомості. Є воєнні злочини - і потім є це. Це інша ліга злочину", - наголосив Угрин.

За його словами, 40% дітей на заході України страждають від значних симптомів посттравматичного стресового розладу через руйнування та російське вторгнення, а для дітей на сході країни цей показник "значно більше".

8 липня, після масованої ракетної атаки РФ по Україні загинуло 37 мирних людей, серед них троє дітей, ще понад 170 людей отримали поранення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі прокоментували російський удар по дитячій лікарні.

Також "Коментарі" писали про реакцію британського прем'єра на атаку Росії по лікарні "Охматдит", який назвав такі дії "найбільшим збоченням". Крім того, інші світові лідери засудили російський удар по дитячій лікарні в Києві.