Процесом війни в Україні в РФ керує вже не Путін - що відбувається на фронті

На фронті залишається ситуація вкрай складною

Готуючись швидко окупувати всю Україну в Москві, явно не розглядали варіант, що війна настільки затягнеться. Чи справді Путін розуміє, що зараз відбувається в Україні? Хто зараз керує війною? І що загалом відбувається на фронті? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Сьогодні чекістська мафія керує процесом

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі свого ютуб-каналу висловив думку, що перебігом війни проти України в Росії керує вже не російський диктатор Володимир Путін, а чекістська мафія.

"Путін, можливо, якісь розпорядження дає, але навряд чи вони доводяться до повного виконання. Наприклад, я більше, ніж впевнений, що Путін наказав розправитися і з Пригожиним, і з "Вагнером" (Ред. – після заколоту)", - заявив експерт.

Він висловив думку, що злочинний режим у Росії зараз свідомо йде на підвищення ставок у війні, щоб змусити Захід прийняти вимоги Кремля та погодитися зупинитися та почати домовлятися на тих позиціях, які українська та російська армія мають зараз.

Олег Жданов заявив, що Захід добре розуміє тактику Кремля. При цьому він акцентував увагу на тому, що постачання озброєння Україні не припинялося і йде "за графіком".

Противник поки що грає нашу гру

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський в ефірі "Апостроф TV" заявив, що українські захисники знали заздалегідь, що противник стягує на Лимано-Куп'янський напрямок велике угруповання сил та засобів, щоб як мінімум прорвати українську лінію фронту та залучити максимальну кількість резервів, які ЗСУ планували використовувати на півдні. У Генштабі знали це і тому спробували створити для ворога в'язку оборону, щоб він у спробах прорвати фронт так нічого й не досяг.

"Тому на сьогоднішній день ми утримуємо наші позиції з тим комплектом сил на наявні засоби та з тими оперативними резервами, які спеціально були призначені для цього напряму. Однак ситуація залишається надзвичайно складною, і велику роль тут відіграють героїзм та стійкість наших бійців", – заявив Сергій Грабський.

При цьому полковник запасу підкреслив, що просування української армії на Бахмутському напрямку створює для ЗСУ певні оперативні переваги.

"Мова не йде про те, що ми штурмуватимемо це місце, яке колись називалося містом Бахмут. Для нас принципово знищення противника, по-друге, - недопущення переміщення резервів противника на інші напрямки. Тому ми створюємо зону постійного тиску на цьому напрямі. ", - заявив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому цьогоріч війна точно не закінчиться – чим відповісти РФ на кроки з мобілізації.