Проблеми загострюються. Що змінилося в армії після призначення Сирського

Новий Главком наразі не зміг вирішити більшість проблем в армії

За період перебування Олександра Сирського на посаді Головнокомандувача ЗСУ ситуація з мобілізацією та підготовкою новобранців залишилася на незадовільному рівні, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

"Після призначення Олександра Сирського на посаду Главкома - хтось, хто був по ближче до "тіла", співав йому асану, а хтось, хто був ближче до окопів, молився. Я ж зазначив: "Давайте дочекаємось травня". Зараз підтвердились не дуже райдужні очікування. Мобілізація і підготовка особового складу продовжує відбуватися загалом на не задовільному рівні", - наголосив Микола Мельник.

За його словами, ідея створення нових бригад та наповнення їх лише новомобілізованими і офіцерами без досвіду виявилася провальною, а практика прикріплення доданих підрозділів до лінійних бригад вирішує проблеми на окремих ділянках фронту лише на доволі не значний відрізок часу.

"Щодо організації роботи ОСУВ, то вона продовжує викликати нарікання через часткову не зацікавленість батьків-командирів у долі бригад, які поступають в їхнє розпорядження. Вони вирішують питання "тут" і "зараз", їм не цікаво, як довго потім бригада буде відновлюватись та чи взагалі боєздатна вона", - розповів він.

Офіцер зазначив, що проблеми не виникли при Сирському і не все від нього залежить.

"Але можна констатувати, що всі проблеми, які ми мали до лютого 2024 року, зараз загострилися. Якщо наприкінці 2023 року ми ще говорили про демобілізацію і нормальну ротацію підрозділів, то сьогодні про це всі мовчать, особливо ті, хто критикував Залужного. Валерій Федорович хоча б усвідомлював, що для всіх цих забаганок потрібно мобілізувати 500 000 солдат і знижувати мобілізаційний вік. Ті, хто мріяли про дембель після хоча б трьох років війни, зараз просто намагаються вижити", - додав він.