Проблеми солдатів і офіцерів: що не так із субординацією у ЗСУ

Український солдат не рідко позбавлений справедливості

Командири ЗСУ не повинні несправедливо ставитися до підлеглих, позаяк це відчутно деморалізує особовий склад.

"Чого ніяк не можуть збагнути ані наші батьки-командири, ані суспільство, так це того, що єдиною стабільною валютою в армії є повага, а мірилом - справедливість. Не треба вважати солдат дурними чи неадекватними. Врешті-решт, ми всі сидимо за їхніми спинами та маємо розуміти, що якщо суспільство, батьки-командири і політики не будуть виконувати своїх обов'язків з захисту України, то дуже скоро наш "мудрий народ", для якого "не народжені для війни" стають героями, будуть годувати російського солдата", - заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Він закликав військове командування і суспільство "відкрити очі на правду".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що група російських загарбників на бронетехніці прорвалася у місто Селидово у Донецькій області, повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс". За словами офіцера ЗСУ, в росіян немає шансів закріпитися у Селидово, оскільки українська армія займається ліквідацією противника. "Група російських окупантів на БТР-ах залетіла в Селидово. Смертники пролетіли "на дурачка". Наші хлопці працюють над їх знищенням. Назад у них дороги вже нема. Також у них немає можливості добитися успіху в місті", — розповів військовослужбовець.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що українська влада може бути зацікавлена в запуску виборчого процесу до завершення активних бойових дій, заявив політолог Олексій Кошель. На його переконання, до завершення активної фази бойових дій в Україні неможливо провести вибори. "Станом на сьогодні просто абсурдно говорити про можливість проведення виборчої кампанії у Покровську чи навіть Запоріжжі. Від закінчення війни до голосування має пройти щонайменше півроку. Цей час потрібен хоча б для впорядкування державного реєстру виборців", — зазначив політолог.