Про таку окупацію можна мріяти: у ВР розповіли, як відновлюють Суджу і готують її до зими

У ВР розповіли, як Україна допомагає мешканцям російської Суджі

Нардеп Соломія Бобровська розповіла деталі унікальної історії для українців зі створенням першої військової комендатури за межами митної території України. За її словами, там налагоджена робота лікарів, в тому числі і хірургів, які прибули з України.

"Вже зараз місто Суджа та навколишні населені пункти будуть готуватись до зимового періоду: українські військові інженери під керівництвом офіцерів цивільно-військового співробітництва відновлюють критичну інфраструктуру населених пунктів, підрозділи охорони та забезпечення надають місцевим питну воду, хліб та готують місця встановлення "буржуйок", підвозять інші продукти харчування, медикаментами та засоби гігієни. До того ж, привозять місцевим військових лікарів різної спеціалізації (згідно потреб та заявок); -вмикають дизельні та бензинові генератори аби доставляти водогонами воду до осель", - повідомила Бобровська.

Більш того, за її словами, жителі Курської області, які хочуть евакуюватися до України або потребують гуманітарної допомоги, можуть звернутися на цілодобову “гарячу лінію” Мінреінтеграції. Евакуюють їх за нагальної потреби та загалом ставляться по-людськи: мабуть, багато росіян відчули таке ставлення вперше в житті, заявила Бобровська.

"Ну й без перебільшення – про таку "окупацію" і відношення можна тільки мріяти. Бо те, як себе показують Сили оборони України на території свого ворога - Росії — надвисокий рівень культури і толерантності. І Держава Україна на власному прикладі доводить, що міжнародне право ще може працювати", - додала нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Суджа знаходиться під контролем ЗСУ з початку серпня.