Пригожин заявив про взяття Бахмуту: що каже українське Міноборони

Ганна Мазур напередодні закликала зберігати спокій та довіряти Збройним силам України

Голова ПВК "Вагнер" Пригожин заявив про "юридичне" взяття Бахмуту - нібито, 2 квітня, в 23.00, над будівлею міської адміністрації піднято російський прапор та прапор ПВК. В Міноборони України не коментують поки що цю інформацію, але напередодні заступник міністра оборони Ганна Маляр закликала всіх зберігати спокій та довіряти Збройним силам України. Про це повідомляють "Коментарі".

"Юридически Бахмут взят. В западных районах сосредоточен противник", - стверджує Пригожин в своєму телеграм-каналі.

"Ситуація у Бахмуті залишається дуже напруженою, - написала ввечорі 2 квітня Ганна Маляр. - Ворог робить спроби задіяти не лише вагнерівців, але й професійні підрозділи десантників. Непомірно високі втрати особового складу ворога не зупиняють. Рішення приймаються емоційно. Нашим оборонцям доводиться у складних умовах зупиняти просування противника. Але кожне наше військове рішення і кожен крок є виваженим. Командування Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" працює в зоні бойових дій та повністю володіє оперативною ситуацією на місці. Реагування на поточну ситуацію здійснюється грамотно з урахуванням всіх обставин, задач та принципу військової доцільності. Довіряємо нашим військовим".

Нагадаємо, що на минулому тижні американський Інститут вивчення війни вже повідомляв, що вагнерівці контролюють 65% Бахмуту.

Тим часом, у Польщі розповіли, чим дадуть відповідь на розміщення ядерної зброї в Білорусі. Зеленський заінтригував: тиждень буде особливо вагомим для нашого захисту. А в ISW розповіли, як Кремль може використати вбивство Татарського.