Пригожин відповів чи стоїть Вагнер за стратою українського військового

Євген Пригожин вважає, що найманці з групи "Вагнера" не причетні до страти українського полоненого.

Керівник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин стверджує, що його найманці не стоять за стратою українського військового, якому відрізали голову. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Російські соцмережі повідомляють, що відео де українському полоненому відрізають голову було зняті поблизу Бахмута. Тому підозри у такий злочинних діях впали на найманців групи "Вагнера", які ведуть бойові дії поблизу українського міста. Пригожин відреагував та заперечив таку діяльність своїх найманців.

"Я дивився це відео. Це погано, коли людям відрізають голови, але я не знайшов нічого, що підтверджує те, що це відбувається під Бахмутом і що в цьому беруть участь бійці "Вагнера", – повідомив Пригожин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, реакцію Кремля на відео зі стратою українського полоненого. Прессекретар президента Росії Дмітрій Пєсков називає відео жахливим, проте має сумніви у його правдивості. Речник Кремля сказав, що "у світі фейків, де ми живемо, потрібно перевірити правдивість цієї зйомки".

Також "Коментарі" писали про міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса, який назвав єдине місце, де можна говорити з президентом Росії Володимиром Путіним - Міжнародний кримінальний суд в Гаазі. Очільник МЗС Литви нагадав, що розмови з Володимиром Путіним були під час нападу РФ на Грузію у 2008, а також з анексією Криму у 2014. Тому, на його думку, розмови з російським диктатором не приведуть до позитивного результату вирішення війни в Україні.