Пригожин прокоментував час та обставини українського контрнаступу

Ворог України Пригожин розповів, коли, на його думку, Україна перейде в контрнаступ і чому поки цього не відбувається

Євген Пригожин - засновник ПВК "Вагнер", замішаний у численних військових злочинах проти України та українців, розповів ЗМІ, коли, на його думку, розпочнеться український контрнаступ, а також чому він досі не починається. Про це повідомляють "Коментарі".

Серед основної причини "кухар Путіна" назвав рясні дощі і, як наслідок, весняне бездоріжжя. Після їхнього завершення, на думку Пригожина, Україна перейде в контрнаступ. Другим чинником, від якого залежатиме рішення українського командування щодо початку наступу – доля Бахмута, вважає Пригожин. На його думку, щойно його частини встановлять контроль над містом, Україна відповість на це контрнаступом.

"Після того, як ми візьмемо Бахмут, безумовно, українська армія скористається тим, що ПВК "Вагнер" втягнута всередину міста, різатиме нас із двох сторін із флангів, - каже ворог України Пригожин. - І тому я верещу з приводу флангів. Далі як тільки буде взятий Бахмут, Зеленському буде необхідна найбільша перемога. І для цього він почне той самий контрнаступ. Чому він не почався досі? Перше — тому що дощі, і в полях вязне абсолютно все, що може користуватися виключно дорогами. В'язнуть навіть "пікапи", не кажучи вже про танки".

На думку Пригожина, Україна намагатиметься пов'язати початок наступу з 9 травня, оскільки у Росії "психічна залежність від свят".

"Зеленському треба вдарити без промаху, і він, хоч би як його критикували, робить це високопрофесійно", - визнає Пригожин.

Тим часом, Буданов заінтригував заявою про наближення знакової битви.

Україна збиралася завдати масових ударів по Москві.

А в ГУР прокоментували ймовірність російського ядерного удару.