Прем'єр-міністр Польщі заявив про підтримку у відновленні архітектурних пам'яток Львова

Польща готова допомогти Львову у відбудові пошкоджених російськими ракетами історичних пам'яток

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про готовність країни допомогти у відбудові архітектурних пам'яток Львова, які були пошкоджені внаслідок ракетного удару Росії. У своєму дописі на сторінці у соціальній мережі X, польський прем'єр висловив підтримку Україні та засудив дії агресора.

"Львів потребує допомоги! Метою російської атаки став центр міста. Багато історичних багатоквартирних будинків було пошкоджено. Польща готова допомогти їх відновити", — написав Туск.

Ця заява надійшла після того, як унаслідок останніх ракетних обстрілів Росії було значно пошкоджено кілька знакових будівель у центрі Львова, що мають велике історичне та культурне значення не тільки для України, але і для всього світу. Серед пошкоджених об'єктів — архітектурні пам'ятки, що входять до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.


Читайте також на порталі “Коментарі” - Сьогодні вранці Львів сколихнула жахлива трагедія: під час російської атаки загинула вся родина, вцілів лише один чоловік. У результаті обстрілу загинули дружина Євгенія та троє їхніх доньок — Ярина, Дарина та Емілія. Мер Львова Андрій Садовий підтвердив цю інформацію, висловивши глибоке співчуття та підтримку постраждалому батькові.

Нагадаємо, що кількість постраждалих внаслідок ранкового удару по Львову зросла до 47 осіб, серед них є діти. Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Рятувальні роботи на місці тривають безперервно: надзвичайники вже врятували 12 людей, проте 7 осіб загинули, зокрема й діти.