Повідомили про небойові втрати російської авіації за час війни в Україні

З 24 лютого у РФ вже 11 небойових втрат в авіації

23 жовтня на двоповерховий будинок в російському Іркутську впав літак Су-30. Стало відомо, що це вже одинадцята авіакатастрофа, що стала небойовою втратою авіації РФ з 24 лютого. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на СтратКом.

У повідомленні опублікували повний список російських втрат. Зокрема, катастрофа 24 лютого Ан-26 під Воронежем, екіпаж загинув, 8 квітня МіГ-31 у Ленінградській області, екіпаж катапультувався, 17 червня Су-25 у Білгородській області, Льотчик встиг катапультуватись, 21 червня Су-25 у Ростовській області, пілот загинув, 24 червня Іл-76 у Рязані, загинули чотири особи, 11 вересня Су-34 у Криму, пілоти встигли катапультуватись. 1 жовтня літак на аеродромі "Бельбек" у Криму, льотчик катапультувався. 9 жовтня Су-34 у Ростовській області, пілоти катапультувалися. 9 жовтня Су-25 у Ростовській області, пілот загинув.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Іркутську на житловий будинок впав російський винищувач Су. За попередніми даними в Іркутську на житловий двоповерховий будинок впав російський винищувач СУ. Таке повідомлення оприлюднив губернатор Іркутської області Росії Ігор Кобзєв. За інформацією наданою губернатором відомо, що будинок знаходився на вулиці Пржевальського. Винищувач мав категорію СУ-30. Наразі військові та пожежні підрозділи виїхали на місце падіння. Російська влада повідомила про смерть обох пілотів, жертви серед мирного населення відсутні. За інформацією українського кореспондента Андрія Цаплієнка і мешканців Іркутська два літаки СУ-30 брали участь у польотах над містом. Один з винищувачів успішно сів на базі, тоді як інший продовжував політ, а екіпаж впродовж 20 хвилин не відповідав на повідомлення.