Поступки заради миру. У ЗСУ не виключають фінський сценарій для України

Офіцер ЗСУ не виключив територіальні поступки за підсумками війни

Будь-яка війна закінчується переговорами та угодами. Війна в Україні може закінчитися за фінським сценарієм, коли Фінляндія після війни з Радянським союзом втратила частину територій, але зберіглася як держава, заявив командир 57-ї окремої мотопіхотної бригади Олександр Бакулін.

При цьому офіцер ЗСУ, чия бригада однією з перших вступила в бій з окупантами на Харківщині, вважає, що Україна вже виграла війну проти Росії.

"Я особисто вважаю, що ми вже виграли цю війну. Питання у тому, в який момент вона закінчиться і на якому етапі. Кожна війна закінчується мирними переговорами та угодами. Фінляндії, яка колись воювала проти набагато більшого противника – СРСР, втратила деякі території, але вона досі існує як країна. Тепер Росія навіть не дивиться в її бік. Ми перебуваємо в схожому становищі. Але я сподіваюся, що ми не втратимо свою землю", – сказав Олександр Бакулін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Білий дім не має інформації про можливі факти постачання зброї до Росії з Китаю. Раніше міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив, що Пекін допомагає Москві летальним озброєнням. "Ми не спостерігали цього у 2022 році. Не спостерігали цього в 2023 році. Не спостерігаємо цього і досі", – заявив Джейк Салліван.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський у червні відвідає з візитом Францію, а також завітає на зустріч країн G7 в Італії. За інформацією джерела Politico, у Франції та на зустрічі країн G7 Володимир Зеленський буде просити у країн-членів НАТО збивати російські ракети над Україною так, як це робили США та Велика Британія під час нападу Ірану на Ізраїль.