Портников назвав вимогу Трампа у випадку перемоги на виборах: Зеленському вона не сподобається

Трамп може спробувати замінити Зеленського, щоб Україна підписала мирний договір з Росією про закінчення війни.

Український журналіст та політичний оглядач Віталій Портников вважає, що у випадку перемоги Дональда Трампа на виборах у США, лідер республіканців захоче замінити президента України Володимира Зеленського на погоджену з ним кандидатуру.

В ефірі телеканалу "Еспресо" Віталій Портников висловив думку, що Дональд Трамп може вимагати заміни президента України.

"Якщо Трамп переможе, то я гарантую, що він буде вимагати заміни президента України. Він не буде телефонувати до Зеленського та переконувати його в чомусь. Трамп буде говорити про Зеленського, як про людину, яка допустила цю війну і що він має піти, а також він обовʼязково буде говорити, хто має виконувати обовʼязки президента", - заявив Портников.

Політичний оглядач вважає, що у випадку перемоги Трампа на виборах у США, лідер республіканців буде намагатись закінчити війну так, як він говорив – через розмову з Путіним. Крім того, Портников наголошує, що Трамп буде шукати людину, яка погодиться на запропоновані умови мирної угоди з російським диктатором.

"Звісно він згадає і Верховну Раду. Зокрема, хто має бути Головою Верховної Ради, щоб ця людина погодилась на те, що вони там з Путіним підпишуть. Або ж вимагатиме провести фейкові вибори з погодженою з ним кандидатурою", - говорить Портников.

За словами політичного експерта, попри такий сценарій, Путін все одно не закінчить війну. Портников вважає, що російському диктатору потрібен, щоб в Україні був "хаос".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Трамп пригрозив Путіну завдати удару по Москві. У Кремлі відреагували на слова колишнього президента США.

Також "Коментарі" писали про те, що Трамп у випадку поразки на виборах, все одно може стати президентом.