Понад 78% росіян підтримують діяльність Путіна, але хочуть миру з Україною

Громадяни країни-агресора підтримують свого лідера, але не погоджуються з його політикою

Недавнє опитування громадської думки в Росії показує, що президент Росії Володимир Путін користується широкою підтримкою серед громадян Росії, хоча багато хто не погоджується з деякими політиками Кремля, включаючи війну в Україні. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на місцеві ЗМІ.

Російські опозиційні видання Meduza та Current Time повідомили 22 жовтня, що вони ознайомилися з результатами недавнього опитування, проведеного незалежною російською опозиційною організацією з дослідження громадської думки Chronicles у період з 10 по 17 вересня.

Опитування Chronicles показало, що 78% респондентів заявили, що вони загалом схвалюють діяльність Путіна на посаді президента Росії, але хотіли б, щоб уряд приділяв пріоритетну увагу питанням, які прямо протилежні фактичним діям Путіна, таким як внутрішні соціальні та економічні проблеми (83%), мирний договір з Україною, що включає взаємні поступки (61%), та відновлення відносин із західними державами (43%).

"Путін утримався від переведення російської економіки на повністю військові рейки, але російський уряд, проте, значною мірою зосередив федеральні витрати Росії на оборону та національну безпеку замість соціальної політики.

Путін продемонстрував, що він не зацікавлений у згоді на російські поступки Україні, неодноразово вказавши, що він не зацікавлений у переговорах, які не призведуть до повної капітуляції України, і навіть вимагаючи, щоб українські війська були виведені з районів східної та південної України, які нині не окуповані російськими військами.

Путін неодноразово намагався дистанціюватися від некомпетентних, корумпованих та надмірно бюрократичних російських чиновників і намагався позиціонувати себе як здібного та турботливого лідера, який може швидко вирішувати проблеми пересічних росіян, незважаючи на той факт, що він стоїть за прийняттям рішень, з якими, мабуть, не погоджується більшість населення" , - зазначають в ISW.