Поки волонтери збирають гроші на автівки для ЗСУ, прокурори купують люксові машини за 1,7 мільйона

Hyundai Staria 8AT 2WD Business комплектації коштує 1,73 млн грн.

5 жовтня Офіс Генерального прокурора оголосив про тендер на придбання двох мінівенів загальною вартістю 3,47 млн грн. Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть "Наші гроші".

У повідомленні, що розміщене на сайті держзакупівлі, йдеться, що працівникам прокуратури потрібні чорні дев’ятимісні мінівени Hyundai Staria. Кожна така автівка вартує 1,73 млн грн та виконана у футуристичному дизайні у стилі космічного корабля. Компанія- виробник презентувала таку модель того року.

Окрім цього, Офіс Генерального прокурора у тендерному оголошенні прописав ряд вимог для автомобілів. Тож журналісти-розслідувачі з'ясували, що найбільше всім цим вимогам відповідає передньопривідна версія Hyundai Staria 8AT 2WD Business комплектації. В салоні такий автомобіль 2022 року випуску коштує 1,73 млн грн.

На це повідомлення вже відреагували у Верховній Раді України. Зокрема, нардеп Андрій Богданець у соціальній мережі засудив таку дорогу "покупку" та заявив, що пропонував у воєнний час обмежити такі покупки, але його правку не підтримали.

"Поки волонтери збирають кошти на авто для фронту, чиновники Офісу Генпрокурора додумались замовити мінівени в бізнес-комплектації вартістю 40 тисяч доларів кожен. Зрозуміле обурення громадськості з цього приводу. Вважаю такі речі неприпустимими! Якби Комітет з питань бюджету підтримав мою правку до проєкту Закону про Держбюджет на 2023 рік щодо заборони придбання подібних авто, подібні ситуації були б неможливими",- заявив нардеп.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Росії на сайті держзакупівель помітили "незвичайний" тендер на закупівлю йодиду калію на 5 мільйонів рублів.