План перемоги малореалістичний: який пункт точно не виконають партнери

В ближній перспективі план перемоги Зеленського не буде виконано, принаймні перший пункт з нього

Політолог Максим Ялі вважає, що "План перемоги" президента Володимира Зеленського дуже приємно було чути українцям, адже він на папері виглядає реалістичним та справедливим.

"Але на практиці він принаймні поки що виглядає малореалістичним починаючи з першого пункту , геополітичного - запрошення України до НАТО "зараз", - говорить політолог.

За його словами, навіть президент Джо Байден на це не піде і відкидав саму можливість навіть обговорювати це питання як до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, так і після.

"Що вже говорити про Трампа, якщо він переможе на майбутніх виборах в США. І тим більше про політичних сателітів Путіна в ЄС - Орбана та Фіцо, які постійно заявляють, що, вони не допустять цього, поки вони при владі. І не лише, говорять, але й демонструють на практиці, блокуючи співпрацю України з НАТО протягом останніх років, якщо говорити про керівництво Угорщини", - говорить Ялі.

Тому, додає він, й таку прохолодну реакцію , якщо вірити західним ЗМІ, зустрів цей план і у Вашингтоні, під час візиту Зеленського в США у вересні, і в Брюсселі, і в інших ключових столицях ЄС, які Зеленський відвідував останнім часом.

"Тож просувати його потрібно, адже він дійсно є запорукою сталого миру не лише в Україні, але й в Європі та світі, як зазначив президент Зеленський під час свого виступу у ВР. Але реалізувати його на практиці, принаймні в короткостроковій перспективі, буде вкрай важко", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військові звернули увагу на те, що Зеленський пропонує не членство в НАТО просто зараз, а запрошення в цю організацію. Окрім того, вони сумніваються, що Путін насправді боїться НАТО.