Південна Корея може відправити війська та техніку в Україну

Це може стати відповіддю на участь північнокорейських військ у війні Росії проти України

Південна Корея може розглядати можливість прямого відправлення зброї та розвідувального персоналу в Україну у відповідь на повідомлення про розгортання північнокорейських військ у Росії для участі у війні Росії в Україні. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на Південнокорейське інформаційне агентство Yonhap.

Повідомляється, що джерело в уряді Південної Кореї заявило, що Південна Корея розглядає можливість відправлення південнокорейських військових, ймовірно, з розвідувальних підрозділів на Україну для спостереження за тактикою та бойовими можливостями північнокорейських сил та допиту захоплених північнокорейців.

Джерело також, як повідомляється, заявило, що Південна Корея віддаватиме пріоритет наданню Україні оборонної зброї, а не летальної допомоги, але якщо Південна Корея надасть летальну зброю, Сеул спочатку спробує знайти спосіб надати її Україні побічно.

Директор з національної безпеки Південної Кореї Чан Хо Чжин заявив 20 червня після початкового укладання російсько-північнокорейської угоди про стратегічне партнерство 19 червня, що угода спонукала Південну Корею змінити свою давню політику, що забороняє передачу зброї Україні, а інформаційне агентство Yonhap повідомило 21 червня. Корея розглядає можливість відправлення 155-мм артилерійських снарядів та невказаних систем ППО на Україну.

Розгляд Південної Кореї, що триває, питання відправки летальної допомоги Україні відбувається на тлі загроз з боку президента Росії Володимира Путіна 20 червня, коли Путін заявив, що Сеул зробить "дуже велику помилку", якщо вирішить постачати зброю Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Перші північнокорейські війська вже незабаром прибудуть у Курську область Росії. Вони допомагатимуть російським військовим. Про це заявив голова ГУР МО України Кирило Буданов. Деталі – за посиланням.