Питанням найближчого часу є початок битви за велике українське місто на Донбасі

Битва за Торецьк розпочнеться найближчим часом.

Станом на 30 липня тривають запеклі бої на підступах до Торецька, зокрема в районах Залізного та Північного, повідомляє DeepState. Російські війська продовжують насичувати ці населені пункти живою силою та бойовою технікою.

Аналітики зазначають, що найближчим часом російські сили зосередять основні зусилля на захопленні териконів шахти імені Артема та шахти "Північна". Контроль над цими об'єктами надасть їм значну тактичну перевагу для подальшого наступу на місто Торецьк.

Водночас ворожа артилерія та керовані авіабомби (КАБи) наносять удари по самому Торецьку, намагаючись завдати максимальних руйнувань забудові, щоб полегшити подальші штурмові дії. Аналітики вважають, що битва за Торецьк може розпочатися найближчим часом, і підкреслюють складність ситуації через значну кількість ворожої піхоти, проти якої важко оборонятися без втрат позицій.

Крім того, після окупації Залізного російські сили можуть спробувати атакувати тил українського угруповання у Нью-Йорку, що може погіршити умови оборони цього селища та створити загрозу оточення українських сил на східних напрямках.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи справді росіяни зайшли до Торецька. Сьогодні у мережі писали про захід окупантів у Торецьк Донецької області. Але ця інформація не відповідає дійсності. Про це йдеться в Telegram-каналі керівника "Центру протидії дезінформації" (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони (РНБО) Андрія Коваленка.

Вранці ЗСУ заявили про напружену ситуацію в Торецькому напрямку. Наголошувалося, що росіяни, нібито, вже "перейшли безпосередньо межі Торецька". Андрій Коваленко, у свою чергу, спростував цю інформацію. За його словами, станом на 12:00 "інформація про захід росіян до Торецька не відповідає дійсності".