Після Британії ще один союзник погодився надати далекобійні ракети Україні

Президент європейської країни оголосив, що в наступному пакеті допомоги Україна отримає ракети дальнього радіуса ураження SCALP-EG

Президент Франції Еммануель Макрон під час інтерв’ю телеканалу TF1 розповів, що його країна в рамках нового пакету допомоги відправить Україні ракети дальнього радіуса ураження SCALP-EG. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Espreso.

Макрон пригадав, що Франція незабаром відправить в Україну десятки одиниць військової техніки, включно з бойовими машинами AMX-10RCs, які класифікуються як колісні танки. Серед наданої техніки будуть присутнє і інше військове обладнання, наприклад далекобійні ракети SCALP-EG, які створять умови для успішного контрнаступу ЗСУ. Президент Франції озвучив це після того, як його відвідав президент України Володимир Зеленський.

Нагадаймо, що 11 травня стало відомо про те, що Велика Британія погодилась відправити до України крилаті ракети з великою дальністю ураження Storm Shadow.

Французькі ракети SCALP-EG, це ті ж самі британські Storm Shadow, які виготовляються на спільному виробництві двох країн, проте мають різні назви. Ці ракети переважно встановлюють на винищувачі і запускають з повітря. Далекобійні ракети можуть знищувати цілі на відстані понад 250 км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль загрозливо відреагував на прибуття в Україну нової далекобійної зброї з Великобританії. У Росії заявили, що на такі дії "потрібна адекватна відповідь".

Також "Коментарі" писали про літаки Франції та Німеччини, які наблизились до кордонів Росії. Після цього з'явилась реакція міноборони РФ, де заявили, що підняли у повітря свої винищувачі Су-27.