Після атаки: по Москві розклеїли листівки із закликом відстежувати безпілотники

Після атаки на Кремль по Москві розклеїли листівки із закликом повідомляти про запуски та появу БПЛА

Після нічної атаки дронів на Кремль по столиці Росії двірники розклеїли листівки, в яких москвичів закликають повідомляти про появу безпілотників або запуск БПЛА. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на росЗМІ.

Зокрема, в листівках сказано: "Необхідно звертати увагу на невеликі об'єкти в небі: вони можуть бути схожі на гелікоптери (з 4 пропелерами) або літаки (розміри від 20 см до 3 м). Необхідно звертати увагу на людей, які запускають дрони або літаки у дворі, на вулиці, у парках, на балконах або дахах. Дрон може знаходитися на землі, в руках або на тринозі. Запуск дрона може здійснюватися групою осіб або однією людиною".

У разі виявлення дрона або людини, яка запускає безпілотник, москвичам рекомендують дзвонити в поліцію, повідомляти місце і час запуску дрона, а також зняти на фото і відео дрон або людину, яка його запускає.

Нагадаємо, що в ніч проти 3 травня Кремль зазнав атаки двох безпілотників. Україна офіційно не підтвердила своєї причетності до атаки. Проте російські депутати почали сипати погрозами, а ООН закликала обидві сторони конфлікту уникати ескалації насильства.

Але заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв залишився вірним собі і зробив божевільну заяву.

Тим часом експерти пояснили, що могло стояти за цією атакою.

"Оскільки безпілотники несли невеликий боєзапас, – пояснює Олександр Кочетков. – Очевидно, що наступні атаки можуть виявитися значно руйнівнішими. У будь-якому разі, їхній сенс у тому, щоб усі в недоімперії і саме в Кремлі усвідомили: війна – це не танець "Яблучко", який виконують сольно. А танго, яке танцюють винятково вдвох, як сформулював письменник Ян Валетов. І доти, доки триває неспровокована агресія Росії, ніхто там – і найнепричетніші, і найпричетніші-високопоставлені, – не можуть почуватися в безпеці".