Перший крок до заморозки війни: що заявив Ердоган за підсумками переговорів із Путіним у Казані

Президент Туреччини знову заявив, що побачив готовність Путіна обговорювати питання про припинення вогню

Російські пропагандисти почали розносити новину про те, що президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що побачив на переговорах у Казані прагнення російського диктатора Володимира Путіна до припинення вогню в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише російське пропагандистське інформагентство РИА Новости.

Також повідомляється, що Ердоган повідомив, що обговорював із Путіним у Казані обмін полоненими між Москвою та Києвом. Анкара готова продовжувати дипломатичні зусилля у цьому напрямі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російський диктатор Володимир Путін заявив на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС, що представник Туреччини на вересневій сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку отримав від України якусь пропозицію для Росії, що мала розблокувати переговорний процес . Цю інформацію він передав до Кремля.

Зміст так званої секретної української пропозиції кремлівський диктатор не оприлюднив.

"Туреччина теж виступила з ініціативою щодо ситуації в Чорному морі: забезпечити безпечне судноплавство, укласти певні домовленості та угоди щодо безпеки об'єктів атомної енергетики", – заявив Путін.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російському диктатору Володимиру Путіну не сподобалася заява генсека ООН Антоніу Гутерріша під час саміту БРІКС, у якому він закликав до миру для сектору Гази та Лівану, а також для України. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі Welt.