Перша реакція Північної Кореї на своїх солдатів на війні в Україні

Стереотипними та безпідставними чутками назвали в КНДР інформацію про північнокорейських військових на війні в Україні.

Північна Корея вперше відреагувала на інформацію залученість північнокорейських військових для допомоги Росії у війні в Україні. За словами представника КНДР в ООН такі заяви слід вважати "безпідставними стереотипними чутками".

Представник Північної Кореї на засіданні комітету під час Генасамблеї ООН прокоментував заяви про співпрацю РФ та КНДР, зокрема відправку північнокорейських військових на війну в Україну.

"Що стосується так званого військового співробітництва з Росією, моя делегація не відчуває потреби коментувати такі безпідставні стереотипні чутки", - сказав дипломат КНДР.

Це став перший публічний та офіційний коментар Північної Кореї на інформацію південнокорейської розвідки, яка повідомила про рішення КНДР надіслати понад 10 тис. військових в РФ для навчань, а згодом і залучення до війни в Україні під виглядом бурятів та якутів. Крім того, повідомлялось, що перші півтори тисячі солдатів КНДР вже прибули до Владивостока.

Також про відправку північнокорейських солдатів на війну в Україну повідомляв президент Володимир Зеленський вказуючи, що така інформація надійшла від української розвідки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з даними Південної Кореї КНДР може вимагати від Путіна ядерні технології в обмін на своїх солдатів на війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, як у Кремлі відреагували на інформацію про присутність військ Північної Кореї на війні в Україні назвавши такі заяви "суперечливими", але не стали їх спростовувати. Крім того, у США також прокоментували залученість північнокорейських солдатів для допомоги Росії.