Перша група українських пілотів завершила підготовку на літаках Alphajet

Українські пілоти півроку навчалися для виконання бойових завдань на літаках

Збройні сили Франції повідомили про завершення підготовки першої групи українських пілотів, які тренувалися на літаках Alphajet, інформує портал "Коментарі".

"Франція щойно завершила підготовку першої групи українських пілотів на літаках Alphajet", – йдеться у повідомленні ЗС Франції у соцмережі X (Twitter).

У Збройних силах Франції заявили про рішучу підтримку військових зусиль України.

Там зазначили, що центр Повітряних сил Франції готує пілотів для задоволення оперативних потреб Міноборони України з березня 2024 року.

Раніше ЗМІ повідомляли, з березня навчання проходили 10 пілотів. Частина з них ніколи не літала, інші мали досвід польотів на навчально-тренувальних літаках L-39 Albatros.

Після кількох місяців підготовки у Великій Британії, зокрема для вивчення англійської мови, в березні цього року група льотчиків прибула до Франції, де розпочала теоретичну та практичну підготовку.

Для льотної підготовки пілотів використовуються передані Бельгією модифіковані реактивні навчально-тренувальні літаки Alphajet. Вони оснащені панеллю приладів, що імітує аналогічну у винищувачах F-16.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

В Україні буде більше винищувачів F-16: Зеленський зробив заяву

Президент України Володимир Зеленський заявив, що командування Повітряних сил має чітке розуміння, як збільшити кількість західних бойових літаків в Україні. Крім того, президент зазначив, що також є спосіб пришвидшити навчання українських пілотів.

Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні за 17 вересня заявив, що він та командування ПС знайшли рішення, щоб збільшити кількість винищувачів F-16 в Україні. "Провів нараду щодо нашого флоту F-16. Разом із командуванням Повітряних сил. Є чітке розуміння кроків, як збільшити кількість бойових літаків в Україні та пришвидшити тренування наших пілотів", — йдеться у заяві.