Перемога неочевидна, а депутати просто звалять: військові про стратегічну помилку влади

Військові жорстко критикують ініціативу ВР, яка заборонила мобілізацію до 25 років

Військовий Дмитро Бабкін вважає, що заборона мобілізації для категорії 18-25 років - чергова помилка влади.

"Популізм, наслідки якого ми розгрібаємо вже третій рік поспіль. Ця помилка може стати фатальною, у разі збереження динаміки розвитку подій на фронті в тому же русі, як зараз. Щоби потім, ті ж самі молодики, не добиралися до лінії бойового зіткнення як свого часу Герої Крут, наприклад, на київському міському транспорті до кінцевої, а потім ще трохи – пішки", - відзначив Бабкін.

При цьому він додав, що є батьком 23-річного студента, а сам колись, дуже давно, у віці 22 роки вже повернувся з армії в званні старший сержант.

"Тож, знаю про що кажу - це самий бойовий та спроможний вік для служби у війську", - відзначив Бабкін.

Критикує рішення народних депутатів і військовий Кирило Сазонов.

"Ну, вітаю. В них тепер є непогана можливість повоювати вже у складі російської армії, якщо ми 40+ не вивеземо. Разом з відомими та не дуже відомими сзчшниками та ухилянтами. З мовними патрулями та поліціянтами з радарами в кущах. Росмобілізація на окупованих територіях загребе усіх", - відзначив військовий.

За його словами, росіяни не будуть питати, чи хоче хтось воювати, адвокати не допоможуть, а депутати звалять за кордон, гроші в них є.

"Коли до вас дійде, що війна це не жарти, а перемога не гарантована? Вівці. Чудово, блін, просто чудово", - відзначив Сазонов у Фейсбуці.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Верховна Рада остаточно заборонила мобілізацію 18-25 річних. Законопроект 11379-д ухвалено в цілому. Втім, юнаків, які потрапили в армію до 25 років не демобілізують, проти цього виступили у Генштабі, відзначивши, що цих військових просто немає ким замінити.