ОП: В ракеті, яка вдарила по "Охматдиту", є мікроелектроніка із країн НАТО

В ракеті Х-101 десятки компонентів, які виготовлені в країнах НАТО

Російські терористи вдарили по дитячій лікарні "Охматдит" ракетою Х-101, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, у цій ракеті росіяни використовують компоненти, які виготовлені у країнах НАТО.

"В ній десятки мікроелектроніки, яка вироблена в країнах НАТО. Ми повинні це зупинити, потрібно говорити про це на саміті НАТО. Удар по дітях має бути однією з ключових тем. Необхідно перекрити потоки мікроелектроніки, які дозволяють росіянам вбивати", - заявив у Телеграмі Єрмак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 8 липня росіяни цілеспрямовано вдарили по дитячій лікарні "Охматдит".

За попередніми даними слідчих Служби безпеки, для вогневого ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101. На місці трагедії уже знайдено відповідні докази: зокрема уламки корпусу задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети. Окрім того, фахівці Служби безпеки України кваліфікувала удар Росії по національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" як воєнний злочин і відкрили за цим фактом кримінальне провадження.

Разом з тим, у Міноборони країни-агресора стверджують, що вони завдали масованого ракетного удару виключно по військовим об’єктам України. Там цинічно стверджують, що, буцімто, руйнування лікарні, це результат роботи української ППО. Втім, цю інформацію категорично спростовують аналітики, які проаналізували відео влучання ракети в лікарню. На ньому чітко видно, що ракету не збивали, і вона летить за встановленим курсом.