Окупанти здійснюють велике перекидання військових підрозділів на Запоріжжі

Ворог, ймовірно, готує наступ на одному з напрямків фронту

Сьогодні окупаційна влада в Запорізькій області закриває на рух дорогу з Бердянську до Токмаку під приводом перегону великої колони важкої будівельної техніки. Про це повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Насправді в такий спосіб окупаційна влада намагається уникнути фіксації пересування військових підрозділів з Маріупольсько-Бердянської агломерації в рамках підготовки наступальних дій. Мова не тільки та не стільки про важку техніку, скільки про великі організовані колони живої сили та БК", – зазначає Андрющенко.

Він повідомив, що організацію підрозділів до пересування було розпочато з вечора п’ятниці та тривала всі вихідні.

"Жодних реальних "колон будівельної техніки" в Бердянську фізично не існує, як і планів на інфраструктурні проєкти в окупованому Токмаку.

Тому просимо повідомляти силам оборони про номенклатуру та кількість перекидання військ по ходу руху", – зазначає Андрющенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти намагаються форсувати річку Оскіл та б’ють неякісними снарядами з КНДР

27 жовтня російські війська продовжили наступальні дії на півночі Харківської області, але не зробили жодного підтвердженого просування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Інституту вивчення війни (ISW).

26 і 27 жовтня російські війська продовжували наступати на північний схід від міста Харків поблизу Вовчанська та Стариці (на південний захід від Вовчанська). Пропагандистський військкор стверджував, що невідомі підрозділи російського спецназу діють поблизу Сенькового (на південь від Куп’янська на західному березі річки Оскіл), хоча ISW не спостерігав жодного візуального чи незалежного підтвердження того, що російські сили перетнули річку Оскіл.

Також російські блогери стверджували, що окупанти просунулися в межах Першотравневого (на захід від Сватового) і до північних околиць Тернів (на захід від Кремінної).