Окупанти запустили ударні дрони: де існує загроза обстрілів

Повітряну тривогу оголосили у трьох областях

В Україні черговий вечір починається з повітряної тривоги через загрозу застосування ударних дронів. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Повітряних сил ЗС України.

Повітряна тривога ввечері 17 жовтня розпочалася близько 20:15 із Сумської області. “Сумська область - загроза ударних БпЛА!”, - попередили у Повітряних силах.

Станом на 20:24 ударні БпЛА на Сумщині прямували в напрямку Чернігівщини та Полтавщини.

Моніторингові пабліки попередили, що попередньо були пуски БПЛА "Shahed-136" з Курська. Також традиційно очікуються “шахеди” з південного напрямку.




Нагадаємо, що РФ, ймовірно, продовжує підготовку до масованого обстрілу України — продовжується передислокація та можливе спорядження літаків ракетами.

На моніторинговій платформі повідомили, що було здійснено передислокацію одного Ту-95МС з авіабази “Оленья” на “Енгельс-2” (посадка відбулася близько 14:30). “Звичайна передислокація борту чи з метою зарядки — невідомо. Дізнаємося пізніше”, — йдеться у повідомленні.

Станом на 13 жовтня один борт Ту-95МС з авіабази “Оленья” повернувся назад на авіабазу “Енгельс-2”. Також відбулася ротація бортів між авіабазами:

  • 11 жовтня з “Енгельс-2” на “Оленья”.

  • 13 жовтня з “Оленья” на “Енгельс-2”.

Станом на 18:00 16 жовтня на “Енгельс-2” перебуває шість бортів Ту-95МС.

Дізнатися детальніше, скільки літаків ворог спорядив ракетами, можна за посиланням.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що окупаційні війська стрімко просуваються на території України, забираючи під свій контроль нові населені пункти.