"Окупанти взяли Селидове в напівоточення": в ЗСУ зробили заяву

ЗСУ чітко обороняють свої позиції в Селидові

Німецьке видання Bild повідомило, що російські окупаційні війська нібито взяли місто Селидове в напівоточення. Видання зазначає, що місто успішно обороняє 15-та бригада Національної гвардії України "Кара-Даг", але навколишні населені пункти, за інформацією Bild, вже захоплені російськими силами, що призвело до часткової блокади Селидового.

Збройні сили України відреагували на цю інформацію. В ефірі всеукраїнського телемарафону штаб-сержант 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Сергій Окішев зазначив, що не може надати конкретних даних щодо ситуації в Селидовому, але підкреслив, що їхні позиції залишаються стабільними.

"Ми міцно тримаємо свої позиції і продовжуємо оборону. Інформації про напівоточення Селидового наразі немає," — сказав Окішев.

За зведенням Генерального штабу ЗСУ, на Покровському напрямку російські війська здійснили вісім спроб витіснити українські підрозділи з районів Промінь і Селидове. Попри спроби ворога, українські Сили оборони відбили п'ять атак, а три бойових зіткнення ще тривають.

Генштаб також повідомляє, що українські захисники рішуче стримують спроби окупантів просунутися вглиб території України, незважаючи на перевагу ворога в живій силі та авіаційній підтримці. Станом на цей момент, кількість бойових зіткнень зросла до 97, і найбільша активність окупаційних сил спостерігається на Курахівському напрямку, де відбувається майже половина атак.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сили оборони попередили про загрозу оточення міста на Донбасі. Російські окупанти зосереджують свої зусилля на частковому оточенні міста Курахове, що в Донецькій області, і найближчими тижнями очікується початок битви за це місто, після чого може початися наступ на Покровськ. Про це в ефірі телемарафону заявив Олександр Мусієнко, керівник Центру військово-правових досліджень.