Окупанти намагаються форсувати річку Оскіл та б’ють неякісними снарядами з КНДР

Що робиться на Харківському та Куп’янському напрямках

27 жовтня російські війська продовжили наступальні дії на півночі Харківської області, але не зробили жодного підтвердженого просування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Інституту вивчення війни (ISW).

26 і 27 жовтня російські війська продовжували наступати на північний схід від міста Харків поблизу Вовчанська та Стариці (на південний захід від Вовчанська). Речник Харківського угруповання військ України полковник Євгеній Романов заявив, що 60 відсотків артилерійських боєприпасів калібру 122 мм і 152 мм, які російські війська обстрілюють на харківському напрямку, походять із Північної Кореї. Романов заявив, що північнокорейські снаряди неякісні, не вражають ціль і не вибухають в потрібний момент. Романов також зазначив, що російські військові можуть доставляти надані Іраном боєприпаси російським силам у цьому районі.

Повідомляється, що в Харківській області працюють оператори безпілотників 16-ї бригади спецназу РФ (ГРУ Генштабу РФ).

27 жовтня російські війська продовжували операції вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але не зробили жодного підтвердженого просування. На відео з геолокацією, опублікованому 26 жовтня, видно, як українські війська успішно відбивають російський механізований штурм розміром у взвод на північний схід від Торського (на захід від Кремінної).

Пропагандистський військкор стверджував, що невідомі підрозділи російського спецназу діють поблизу Сенькового (на південь від Куп’янська на західному березі річки Оскіл), хоча ISW не спостерігав жодного візуального чи незалежного підтвердження того, що російські сили перетнули річку Оскіл.

Також російські блогери стверджували, що окупанти просунулися в межах Першотравневого (на захід від Сватового) і до північних околиць Тернів (на захід від Кремінної).

Командир українського батальйону, який діяв на куп’янському напрямку, заявив, що російські війська посилюють плануючі бомбові удари по Куп’янську та східному (лівому) березі річки Оскіл, намагаючись закріпитися на лівому березі річки Оскіл і штурмувати Куп’янськ-Вузловий (на південь від Куп’янська).