Окупанти мають просування практично на всіх ділянках фронту – мапа

Більшість захоплених територій – на Донбасі

Ворог просунувся біля Маринівки, в Українському та околицях. Про це в пояснювальній записці до оновленої карти бойових дій повідомили аналітики проекту DeepState, інформує портал "Коментарі".

Російські війська продовжили наступальні операції на півночі Харківської області 10 вересня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Про це у зведенні за 10 вересня повідомили аналітики Інституту вивчення війни.

Також окупанти нещодавно незначно просунулися на північний захід від Кремінної на тлі наступальних операцій, що продовжуються, вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 10 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 10 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно трохи просунулися вздовж вітросмуги на південний схід від Макіївки. Російські блогери стверджували, що окупанти також просунулися на захід та південь від Синьківки, але ISW не виявив підтвердження цим заявам.

Ворог нещодавно трохи просунувся на північний схід від Сіверська. На геолокаційних кадрах видно, що російські війська нещодавно трохи просунулися в полях на північний захід від Білогорівки.

Окупаційні війська продовжили наступ у районі Часового Яру 10 вересня, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Міністерство оборони росії заявило, що окупанти захопили Григорівку та більшу частину Калинівки, а російські пропагандисти заявили, що їхні війська просунулися в районі Залізнянського та на захід від Кліщїївки. Однак ISW не виявила підтвердження жодній із цих заяв.

Також окупанти трохи просунулися у східному Торецьку, що видно на геолокаційних кадрах, опублікованих 5 вересня. За даними окупантів просування тут склало близько 800 метрів і ще на кілометр від Нью-Йорка (на південь від Торецька), але ISW не виявила підтвердження цим заявам.

Російські війська нещодавно трохи просунулися на південний схід від Покровська. Геолокаційні кадри показують, що російські війська нещодавно просунулися на захід та південний захід від Михайлівки. Міністерство оборони росії заявило, що російські війська захопили Галицинівку, хоча ISW не виявило підтвердження того, що російські війська діють у самій південній частині Галицинівки. Пропагандистські блогери стверджували, що російські війська просунулися до 1,5 кілометрів на захід від Новогродівки та на північний схід від Селідово, але ISW не виявило підтвердження цих заяв. Український військовий оглядач Костянтин Машовець зазначив, що російські війська зазнають труднощів з одночасним просуванням до самого Покровська та на південний схід від Покровська вздовж лінії Селидово-Українськ-Гірник, незважаючи на те, що в цьому районі зосереджено цілішого армійського корпусу живої сили та техніки. .

Також геолокаційні кадри, опубліковані 10 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися в західній частині Красногорівки, вказуючи на те, що окуповане все селище. Міністерство оборони росії заявило про окупацію Красногорівки, що відповідає наявним геолокаційним доказам.

Геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, показують, що українські війська завдають удару по кільком російським бронемашинам, що діють на північний захід від Перемоги, біля Вугледара, що вказує на те, що окупанти нещодавно незначно просунулися в цьому районі. Також є кадри, які вказують на те, що ворог просунувся у центральній та північно-західній частині Водяного та, ймовірно, захопив населений пункт.

У Запорізькій та Херсонській областях підтверджених змін на лінії фронту не було. Російський блогер заявив 10 вересня, що російські сили просунулися в дельті острова річки Дніпро на північ від Козачих Таборів та наближаються до західного (правого) берега річки Дніпро, але ISW не спостерігав візуального підтвердження цієї заяви.