Окупанти мають просування по всій лінії фронту: де мають успіхи

Ворог проводить масові наступальні дії, потроху просуваючись на наших територіях

За повідомленнями, російські війська просунулися у Вовчанську (на північний схід від Харкова) на тлі наступальних операцій, що продовжуються, на півночі Харківської області 14 жовтня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію аналітиків Інституту вивчення війни (ISW). Російські військові блогери стверджують, що окупанти мають просування вздовж вулиці Короленка на півночі Вовчанська, хоча ISW поки не бачив візуальних доказів цієї заяви.

Ворог трохи просунувся на північний захід від Кремінної на тлі наступальних операцій, що продовжуються, вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 14 жовтня. Пропагандисти заявляли, що підрозділи російської 144-ї мотострілецької дивізії просунулися на схід від Новосадова (на північний захід від Кремінної), але ISW не виявив візуального підтвердження цих заяв.

14 жовтня російські війська провели наступальні операції на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського, проте підтверджених змін лінії фронту не спостерігалося.

Також окупанти наступали і в районі Часового Яру 14 жовтня, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Ворожий пропагандист заявив 14 жовтня, що окупаційні війська просувалися вздовж траси Т0504 Бахмут-Костянтинівка на схід від Часів Яру та на полях на південний захід від Григорівки (північний схід від Часів Яру), проте ISW не виявив підтвердження цих заяв.

Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції в центрі Торецька на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 14 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 13 жовтня, показують, що підрозділи російської 132 мотострілецької бригади обстрілюють українські сили в центрі Торецька, що вказує на те, що наші військові нещодавно відновили позиції в цьому районі.

Російський пропагандист заявив 14 жовтня, що окупанти просунулися у південній Щербинівці (на захід від Торецька), але ISW не виявив підтвердження цієї заяви. Також ворог наступав у районі Торецька та Щербинівки 13 та 14 жовтня.

Окупанти провели наступальні операції у районі Покровська 14 жовтня, але підтверджених змін лінії фронту не було. Ворожі блогери стверджували, що російські війська просунулися в районі Мирнограда, але ISW не виявив підтвердження цієї заяви.

Ворог нещодавно провів посилену механізовану атаку взводу на напрямку Курахово на тлі наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 14 жовтня. Російські військкори продовжували стверджувати 14 жовтня, що окупанти захопили Островське (на схід від Курахового), але ISW поки що не отримала підтвердження того, що вони захопили весь населений пункт.

Російські окупанти нещодавно підтвердили просування на південний захід від Донецька в районі Вугледара на тлі наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 14 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 12 жовтня, вказують на те, що вони нещодавно просунулися на північний захід від Водяного (північний схід від Вугледару). Пропагандисти також заявили 14 жовтня, що ворог просунувся на північний захід від Водяного та північний захід від Вугледару, але ISW не виявила підтвердження цим заявам.

14 жовтня російські війська просунулися в районі кордону Донецької та Запорізької областей, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Ворожі військкори заявили 14 жовтня, що окупанти просунулися на північний схід від Приютного та на північ від Левадного, але ISW не виявив підтвердження цих заяв.

Крім цього, окупанти наступали на заході Запорізької області в районі Роботино, Малої Токмачки та Новоданилівки 13 та 14 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

Український Генеральний штаб повідомив 13 та 14 жовтня, що російські війська провели наступ на дніпровському напрямку, ймовірно, маючи на увазі лівобережну (східну) Херсонську область та острови у дельті річки Дніпро.