Окупанти мають просування на фронті – мапа DeepState

Військові аналітики зазначають, що ворогу вдалося просунутися на деяких ділянках фронту

Аналітики проєкту DeepState оновили мапу бойових дій, у пояснювальній записці до якої повідомили про те, що окупанти захопили населений пункт Водяне та просунулися у Гродівці, що на Донеччині, інформує портал "Коментарі".

У зведенні Інституту вивчення війни за 8 вересня повідомляється, що російські сили, продовжували просуватися у напрямку Покровська, але не досягли жодних підтверджених успіхів 8 вересня.

"Російський військовий заявив, що російські сили просунулися ближче до Гірника (на південний схід від Покровська), хоча ISW не спостерігав візуального підтвердження цієї заяви. Міністерство оборони Росії заявило, що російські сили захопили Новогродівку (на південний схід від Покровська) і ISW оцінило, що російські сили, ймовірно, захопили місто станом на 2 вересня.

Російські сили не досягли жодних підтверджених успіхів на захід від Донецька 8 вересня на тлі наступальних операцій у цьому районі. Російський блогер заявив, що російські сили просунулися далі на північному заході Красногорівки, хоча ISW не спостерігав візуального підтвердження цієї заяви", – зазначають в ISW.

Також повідомляється, що бої тривали на північ та північний схід від Харкова 8 вересня, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Харківська група військ України повідомила, що російські війська провели удар термобаричною артилерією ТОС-1А по агрегатному заводу у центральній частині Вовчанська.

Російські війська продовжували наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 8 вересня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Зазначається, що російські війська продовжують обстрілювати українські понтонні переправи через Оскіл.

Крім того, окупанти нещодавно просунулися у східному Торецьку та продовжили наступальні операції у цьому районі 8 вересня. За даними ISW, геолокаційні кадри, опубліковані 8 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися у східному Торецьку.

"Російські блогери заявили, що українські війська продовжили контратаки в Нью-Йорку (на південь від Торецька) 8 вересня і просунулися до центру Нью-Йорка 7 вересня. ISW виявила геолокаційні кадри нещодавньої контратаки українських військ на північному заході Нью-Йорка та утримання позицій у поселенні, але поки що не отримала візуального підтвердження того, що українські війська нещодавно відвоювали додаткові території у Нью-Йорку", – йдеться в повідомленні.

Позиційні бої тривали також на заході Запорізької області 8 вересня, але жодних підтверджених змін на фронті не було. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися в Роботино і захопили два опорні пункти на захід від Новопроковки (на північний схід від Роботино), хоча ISW не спостерігала візуальних доказів цих заяв.