Окупанти мають просування на Донеччині: наскільки змінилася лінія фронту

Ворог щодня захоплює ділянки українських територій, збільшуючи «червону» зону на мапі

Російські сили продовжили обмежені наступальні операції на півночі Харківської області 15 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що окупанти нещодавно просунулися на південний схід від Куп'янська на тлі наступальних операцій, що продовжуються, вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 14 і 15 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 жовтня, вказують на те, що ворог нещодавно просунувся до південно-східної частини Колесниківки. Пропагандистські військкори стверджують, що окупанти перекрили дорогу Куп'янськ-Боровська в районі Кругляківки та просунулися на один кілометр від балки Журавка у бік Макіївки та на 1,4 кілометра у бік Тернів. Однак, ISW не виявив візуального підтвердження цих заяв.

Російські війська продовжили наступальні операції на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського та в районі Часового Яру 15 жовтня, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Також окупанти нещодавно просунулися біля Торецька на тлі наступальних операцій у цьому районі 15 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 14 жовтня, вказують на те, що ворожа армія нещодавно просунулась на захід від Нью-Йорка (на південь від Торецька). Пропагандисти стверджують, що окупанти також просунулися в Торецьку, але ISW не виявив підтвердження цієї заяви. Глава так званої "донецької народної республіки" ("ДНР") деніс пушилін заявив, що російські війська захопили понад 2/3 Торецька, але ISW виявив лише візуальне підтвердження чи російські заяви, які припускають, що російські війська захопили 42 відсотки населеного пункту.

Крім того, окупанти нещодавно просунулися на південний схід від Покровська 14 та 15 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 жовтня, показують, що ворог нещодавно просунувся у західному Червоному Яру. Пропагандисти стверджували, що окупанти, що діють на південний схід від Покровська, увійшли на Селідівський завод залізобетонних виробів на самій східній околиці Селидового і просунулися до околиць Лисівки та на 800 метрів біля Цукуриного. ISW не виявив візуальних доказів цих заяв.

Російські джерела стверджують, що окупанти також мають просування в районі кордону Донецької та Запорізької областей 14 та 15 жовтня, але ISW не виявив візуальних доказів, що підтверджують ці заяви. Російські блогери стверджують, що ворог просунувся на полях на північ від Новодонецького (на південний схід від Великої Новосілки) і на північ від Левадного.

Російські війська, як повідомляється, нещодавно просунулися на острови у дельті річки Дніпро, але підтверджених змін лінії фронту на Херсонському напрямку 15 жовтня не було.