"Огидно та жахливо": у США відреагували на чергові злочини Росії щодо України

В Адміністрації Байдена прокоментували викрадення українських дітей Росією.

Розслідування The Financial Times виявило, що деяким викраденим Росією українським дітям змінюють імена та приховують їх українське походження перед усиновленням. На чергові воєнні злочини Росії відреагували у США та вказали на огидні дії Кремля.

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван прокоментував журналістське розслідування The Financial Times.

"Це огидно і жахливо. Ці українські діти зі своїми родинами мають бути в Україні. Росія веде війну не тільки проти українських військових, а й проти українського народу", – сказав Салліван.

Американський посадовець нагадав, що після початку повномасштабної війни російські військові та інші офіційні представники РФ депортували сотні тисяч українських цивільних, зокрема і дітей до Росії та насильно розлучили їх з сім’ями.

Розслідування The Financial Times ідентифікувало на російському проурядовому сайті з усиновлення чотирьох викрадених дітей з України. За їх даними це чергове підтвердження воєнних злочинів Росії та її злочинної діяльності на території України.

Нагадаємо, що у березні 2023 року МКС видав ордер на арешту російського диктатора Володимира Путіна та на уповноважену у справах дітей Марію Львова-Бєлову через депортацію дітей з України. Крім того, одне з трьох питань на Саміті миру у Швейцарії буде розглядати спосіб повернення українських дітей з Росії.

Згідно з даними українського уряду, до РФ депортували 19,5 тис. дітей, яких вдалось ідентифікувати. А у липні 2023 року Львова-Бєлова повідомила, що Росія вивезла з України 700 тис. дітей. З них в Україну повернулось близько 400.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США назвали союзника Росії, який допомагає Кремлю з депортацією дітей.

Також "Коментарі" писали про європейську країну, яка готується депортувати тисячі росіян зі своєї території.