Офіцер ЗСУ: війна в Україні може затягтися, незважаючи на плани Зеленського

Анонімний офіцер ЗСУ застерігає, що війна може тривати ще як мінімум два роки

Президент України Володимир Зеленський представив у Верховній Раді новий план, який, на його думку, допоможе завершити війну вже до 2025 року. Однак не всі експерти поділяють цей оптимізм. Анонімний офіцер ЗСУ заявив, що конфлікт може затягтися ще на два роки, незважаючи на запропоновані кроки. Про це пише BILD.

Один із ключових пунктів плану Зеленського – це прискорений вступ України до НАТО. Проте генеральний секретар альянсу Марк Рютте зазначив, що для цього спочатку потрібно завершити низку реформ. Також потрібна згода всіх членів НАТО, у тому числі країн, які дотримуються проросійської позиції, таких як Угорщина та Словаччина. Таким чином, швидкий вступ України до альянсу поки що залишається під питанням.

Крім цього, Зеленський просить західні країни дозволити Україні завдавати ударів по території Росії, передати додаткові системи протиповітряної оборони та розширити санкції проти Москви. Проте журналісти BILD зазначають, що на Заході такі пропозиції не мають широкої підтримки.

На думку офіцера ЗСУ, війна триватиме ще як мінімум два роки. Він пояснює це тим, що на фронті досі відчувається дефіцит артилерійських снарядів та засобів захисту від атак із повітря. До того ж, багато залежатиме від того, наскільки довго в Росії залишатимуться запаси техніки та боєприпасів.

“Це хороша мета, але ми залежимо від допомоги Заходу, — сказав BILD анонімний український офіцер. — На багатьох ділянках фронту ми все ще замало артилерійських снарядів, і ми все ще не вистачає засобів для захисту від російських бомбардувань”.