Офіцер ЗСУ повідомив, до якої дати Путін наказав взяти Покровськ

Російські окупанти форсують наступ на Донбасі: чому важливо встигнути до жовтня

Російські війська продовжують посилені наступальні дії на Донбасі, прагнучи захопити Покровськ до 1 жовтня. Про це в ефірі 24 каналу заявив Сергій Цехоцький, офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. За його словами, радіоперехоплення свідчать про чіткий наказ командування РФ — взяти місто до початку осіннього бездоріжжя.

Цехоцький наголосив, що росіяни діють із помітною поспішністю, що підтверджують останні бої на фронті. Причина такого поспіху — дощі, що наближаються, які істотно ускладнять пересування військ і техніки.

"Зараз окупанти поспішають, адже розуміють, що скоро почнуться дощі. На лінії, де зараз знаходяться ворожі підрозділи, не дуже схожий і не поїздиш навіть. Донецький ґрунт дуже важкий. Там ступиш у мокру землю і тобі одразу 10 кілограмів до взуття прилипне. Техніка також там не протягне", - заявив Сергій Цехоцький.

Російські війська зіштовхнулися з несподіваними труднощами цьому напрямі. Початковий план бліцкригу зазнав невдачі, і тепер ворог змушений змінювати тактику. Російські сили зосереджуються в районі Селидове та прилеглих населених пунктів, щоб захистити свої позиції та зберегти фланги від контратак українських сил.

Попри це українські Збройні сили готові до будь-якого розвитку подій.

"Хоча у противника ще багато сил, тому ворог намагатиметься. Проте в окремих місцях Збройні Сили відновлюють свої позиції, незважаючи на значну перевагу ворога у кількості", - підсумував Сергій Цехоцький.