Обігнала Танзанію та Уганду: РФ увійшла до ТОП-5 країн за кількістю хворих на ВІЛ (ФОТО)

ВІЛ розмножується в клітинах імунної системи людини і є одним із найнебезпечніших захворювань у сучасному світі.

За даними сайту Statista, Російська Федерація увійшла до п'ятірки країн, які "можуть похвалитися" одним із найвищих показників за рівнем інфікування населення вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ).

При цьому країни Африки на південь від Сахари залишаються епіцентром пандемії вірусу імунодефіциту людини.

Так, у опублікованому у відкритому доступі списку, РФ, за кількістю заражених ВІЛ, обійшла такі країни, як Уганда, Танзанія, Бразилія, Замбія та Кенія.

І хоча кількість нових випадків інфікування в світі скоротилася з 2,9 мільйона у 2000 році до 1,5 мільйона минулого року, кількість людей, які живуть із ВІЛ, збільшилася з 26 мільйонів до більш ніж 38 мільйонів за останні два десятиліття.

Повідомляється, що "за офіційними даними від профільних чиновників із РФ" наразі ВІЛ виявлено лише у 1% російських громадян.

Загалом інфіковано 1,5 мільйона жителів РФ. Згідно з державною стратегією протидії поширенню ВІЛ у Росії, до 2030 року очікується ще понад 660 тисяч нових випадків.

Для довідки: Вірус імунодефіциту людини (ВІЛ) - це ретровірус з роду лентивірусів , що викликає повільно прогресуюче захворювання - ВІЛ-інфекцію . Вірус вражає клітини імунної системи. В результаті робота імунної системи пригнічується та розвивається синдром набутого імунного дефіциту (СНІД), організм хворого втрачає можливість захищатися від інфекцій та пухлин, виникають вторинні опортуністичні захворювання , які не характерні для людей з нормальним імунним статусом.

Раніше "Коментарі" писали про те, що вчені винайшли вакцину проти раку: перші подробиці. Інноваційна вакцина пройшла першу стадію клінічних досліджень. Вчені вважають, що цей препарат може бути успішно використаний для лікування різних типів онкології.

Читайте також: Крихітні магнітні роботи зможуть винищувати рак: подробиці експерименту. Сьогодні медицина безперечно вийшла на новий рівень і практично щодня з'являються нові методи діагностики, профілактики та лікування найсерйозніших захворювань.