Новий фейк щодо теракту у "Крокусі": російські ЗМІ звинуватили "Укрпошту"

Окупанти розповсюджують фейк, пов’язаний з терактом у "Крокус Сіті Холл"

Нещодавно Центр протидії дезінформації (ЦПД) викрив чергову спробу російських окупантів підірвати довіру до українських державних установ.

Цього разу фейкова інформація стосувалася нібито випуску "Укрпоштою" поштових марок із зображенням палаючого концерт-залу "Крокус Сіті Холл" з провокаційним написом "Розплата невідворотна". Зазначені марки були представлені як офіційний випуск національного поштового оператора України, що насправді є неправдою.

"Росіяни з усією серйозністю поширюють фото поштових марок буцімто від "Укрпошти", на яких зображено палаючий "Крокус Сіті Хол" та міститься підпис "Розплата невідворотна". Ці марки є фейковими та жодного відношення до "Укрпошти" не мають", ― йдеться у повідомленні.

Подібні інформаційні атаки не є новим явищем, але з кожним разом вони набувають “цікавіших” форм. Раніше вже було зареєстровано випадки поширення діпфейків із залученням облич реальних осіб, зокрема, екссекретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Крім того, Кремль знову без жодних доказів продовжує звинувачувати Україну в теракті в "Крокусі Сіті Хол". Це там вигадали і заявили, що наша країна нібито ще фінансувала виконавців злочину. Таку заяву було зроблено в Слідчому комітеті РФ

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Буданова відповіли, чи використовує Путін теракт у Крокусі для посилення війни проти України. Російський диктатор Володимир Путін навряд чи буде використовувати пропаганду причетності України до теракту в Підмосков'ї для посилення війни. Росія вже й так використовує весь арсенал проти України. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.