Не припинення війни. Стало відомо, про ключове питання для РФ на мирних переговорах

Як виявилося, для РФ ключовим питанням є питання «захисту» російської мови в Україні

Щоб зрозуміти, про що будуть так звані мирні переговори між Україною та РФ, потрібно аналізувати заяви голови МЗС країни-агресора Сергія Лаврова, вважає політолог Михайло Басараб.

"Вже зараз з його слів зрозуміло, що "мирні" переговори росіяни планують не про припинення війни, а про питання захисту російської мови в Україні. Далі буде ще більше. І про заборону Бандери з Шухевичем, і про покарання нацистів у лавах ЗСУ. І багато чого іншого цікавого. У сприйнятті обивателя "мирні" переговори - це про мир. У розумінні росіян "мирні" переговори - це ліквідація України", - написав у Фейсбуці політолог.

Погоджується із цією думкою і військовий Ігор Луценко. За його словами, питання мови є предметом угоди про перемир'я з РФ. За його словами, у багатьох проектах, які нам нині передчасно підсовують, питання особливого статусу російської мови в Україні звучить.

"І це, на мій погляд, найбільша загроза - якщо ми погодимося віддати частку свого духовного суверенітету. Далі Москва прекрасно знає, як розідрати нас зсередини, виростити п'яту колону і всьому світові пояснити, чому нас не має бути. Вбивство Фаріон має найбільше значення саме у цьому контексті. Це - (бойові) дії, наслідком яких буде рахунок, з яким ми завершимо війну, де у загальному заліку будуть не тільки захоплені чи звільнені території, а й захоплений чи звільнений гуманітарний простір", - заявив Луценко у Фейсбуці.

На його думку, ті люди, котрі по всьому світу розторговують наші здобутки, точно це розуміють, точно беруть до уваги фактор, наскільки українці рішуче протестуватимуть проти записування особливого статусу мови агресора в підсумкову угоду.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, на які поступки Росії українці готові піти заради миру.