Не 99 тисяч: у ЗСУ назвали реальну цифру втрат росіян у Часовому Ярі

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що росіяни не зазнали 100-тисячних втрат у Часовому Яру, як повідомлялось раніше.

На початку липня видання Forbes опублікувало матеріал у якому стверджує, що Росія за три місяці боїв за Часів Яр зазнала великих втрат – 99 тис. убитих та поранених російських військових. Цю інформацію спростували у ЗСУ.

Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону заявив, що видання помилилось, коли оцінило втрати Росії у боях за Часів Яр у 99 тис. солдатів РФ. За його словами, аналітики та військові експерти приписали втрати усієї зони відповідальності ОСУВ "Хортиця" лише боям за Часів Яр. За інформацією Волошина, втрати армії РФ на цій ділянці фронту з квітня становили близько 82 тис. осіб.

"Я не стану сперечатися з експертами. Але щодо Часового Яру цифра надто велика. Там цифра за весь час активної ворожої операції зі знищення мікрорайону Канал складає близько 5 тис. особового складу росіян, яких було знищено, поховано у посадках", - сказав Волошин.

Нагадаємо, що на початку липня росіяни захопили один з перших кварталів Часово Яру - Канал. Українські військові повідомляли, що змушені були залишити свої позиції, адже росіяни знищили територію, де можна було б оборонятись та завдавати удару по армії РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни просунулись поблизу семи населених пунктів. Причиною вдалих дій росіян на полі бою аналітики вважають тактичні помилки України, зокрема це спроби відновити позиції, коли такі дії не несуть жодної користі, а також оборона за невигідних умов та в оточені.

Також "Коментарі" писали про втрати Росії на війні в Україні, які стали найбільшими в історії РФ після закінчення Другої світової війни.