Не 500 тисяч: нардеп назвав реальну цифру потреб армії в мобілізованих

За аудитом Сирського для потреб української армії потрібно мобілізувати близько 100 тис. осіб, заявив нардеп Руслан Горбенко.

Народний депутат від партії "Слуга народу" Руслан Горбенко розповів, що "аудит Сирського" показав менші потреби для армії, ніж передбачалось за попереднім планом генерала Валерія Залужного. За словами Горбенка, потреба війська становить 100-110 тис. осіб.

В інтерв'ю Укрінформу Руслан Горбенко розповів, що колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний при плануванні контрнаступу закликав про мобілізацію 500 тис. осіб. Проте призначення Олександра Сирського призвело до змін в потребах армії.

"Під час планування контрнаступу під керівництвом Головнокомандувача Валерія Залужного виникла потреба у мобілізації 500 тисяч осіб. Проте допомога від міжнародних партнерів, на жаль, затримувалась. І коли новим Головнокомандувачем ЗСУ був призначений Олександр Сирський, був затверджений план оборони на 2024 рік, який не передбачав залучення такої великої кількості нових військових", - розповів нардеп.

За словами Руслану Горбенка наразі в Україні потреба в мобілізації становить близько 100 тис. осіб.

"Зараз командування і військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі на цей рік становить 100-110 тисяч осіб. На мою особисту думку, за цей рік вдасться призвати приблизно до 120 тисяч новобранців", - розповів Горбенко.

Також за словами нардепа, для призову 500 тисяч осіб потрібно достатня кількість зброї, а також фінансів для їх навчання та утримання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ірина Верещук розповіла, хто замінить чоловіків на посадах у територіальних центрах комплектування.

Також "Коментарі" писали, що у Верховній Раді пройшло голосування щодо створення військової поліції.