Не 40%: у ЗСУ розповіли, скільки насправді територій Часового Яру контролює Росія

Росія окупувала частину міста Часів Яр, де контролює територію одного з мікрорайонів.

Представник пресслужби 24-ї ОМБр ім. Короля Данила Андрій Полухін спростував інформацію, що Росія контролює майже половину території Часового Яру. За його словами, окупанти наразі займають до 10% міста.

Речник 24-ї ОМБр Андрій Полухін в ефірі телеканалу "Еспресо" зазначив, що попередня інформація про 40% територій, які опинились під контролем Росії у Часовому Яру, була недостовірною.

"Число 40% було озвучено мною помилково. Територій більше не було окуповано, ніж це було кілька місяців тому. За даними DeepState 8%, але точну цифру треба прорахувати, але десь, приблизно до 10%", - сказав Полухін.

За словами військового, наразі мікрорайон в якому знаходяться росіяни - зруйновано, і окупанти не мають переваги під час наступів.

"Якоїсь тактичної переваги ця місцевість їм не дає. Вони практично зруйнували той мікрорайон й там дуже обмежені укриття", - наголосив Полухін.

Через відсутність можливості знайти укриття в мікрорайоні Часового Яру росіяни під час штурмів використовують невеликі групи, щоб мати можливість ховатись в невеликих руїнах у місті. Щодо українських позицій, Андрій Полухін зазначає, що завдяки каналу, Україна має перевагу при обороні та має можливість проглядати рух окупантів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про складну ситуацію на Покровському напрямку. За його словами, попри переважаючі сили ворога, Україна завдає значних втрат окупантам.

Також "Коментарі" писали про напрямок фронту, на якому відбувається майже третина від усіх бойових зіткнень.